< |
Kwiecień 2024 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
< |
Maj 2024 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< |
Czerwiec 2024 | < |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
STUDIO DOBREGO SMAKU to zajęcia stworzone z myślą o dzieciach, które lubią towarzyszyć rodzicom w kuchni, a gotowanie to dla nich sposób na kreatywne spędzanie czasu.
Jeśli Twoje dziecko ma serce do gotowania, zapraszamy na najbliższe zajęcia w sobotę (17 listopada) o godz. 9.00 dla najmłodszych (6-8 lat,) a na godz. 12.00 dzieci w wieku 9-12 lat.
Podczas warsztatów dzieci poznają tajniki kuchni z całego świata, podstawy zdrowego odżywiania oraz zasady savoir-vivru.
Koszt pojedynczych zajęć to 60 zł.
Zapisy przez Panel Klienta www.kampuswielicki.pl/panel
STUDIO DOBREGO SMAKU zaprasza;
17.11.2018 r. kuchnia francuska
15.12.2018 r. pierniczki
12.01.2019 r. kuchnia meksykańska
Szczegółowe informacje w REGULAMINIE i pod numerem telefonu 12 289-17-45
KUCHNIA FRANCUSKA
Znana na całym świecie, słynie z delikatności i wysublimowanych smaków. Bardzo smaczna choć czasem nieco skomplikowana. Bogata w rozmaite składniki, które wybierane są zawsze z najwyższą starannością. Obok takich przysmaków jak żabie udka czy ślimaki. Francja słynie również ze wspaniałej jakości bagietek, croissantów oraz różnorodnych serów.
Francuzi jedzą zwykle trzy posiłki w ciągu dnia: śniadanie składające się najczęściej ze słodkiego rogalika, bułeczki z masłem i dżemem oraz kawy, obiadu spożywanego zwykle pomiędzy godziną 12.00 a 14.00, mającego zazwyczaj formę lekkiego lunchu czyli sałatki, kanapki z serem czy mięsem, oraz kolacji.
Na kolację składają się trzy dania: przystawka, danie główne oraz deser. We Francji na przystawkę jada się sałatkę lub zupę. Danie główne to ryba lub mięso z sosem podawane z ziemniakami lub makaronem, warzywami i sałatką. Na deser we Francji podaje się creme brulee czy tartę jabłkową. Nierzadko również uwieńczeniem kolacji podawana jest deska serów.
OFERTA