PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

STUDIO DOBREGO SMAKU - KUCHNIA FRANCUSKA

STUDIO DOBREGO SMAKU to zajęcia stworzone z myślą o dzieciach, które lubią towarzyszyć rodzicom w kuchni, a gotowanie to dla nich sposób na kreatywne spędzanie czasu.
Jeśli Twoje dziecko ma serce do gotowania, zapraszamy na najbliższe zajęcia w sobotę (17 listopada) o godz. 9.00 dla najmłodszych (6-8 lat,) a na godz. 12.00 dzieci w wieku 9-12 lat.

Podczas warsztatów dzieci poznają tajniki kuchni z całego świata, podstawy zdrowego odżywiania oraz zasady savoir-vivru.

Koszt pojedynczych zajęć to 60 zł.


Zapisy przez Panel Klienta www.kampuswielicki.pl/panel


STUDIO DOBREGO SMAKU zaprasza;

17.11.2018 r. kuchnia francuska
15.12.2018 r. pierniczki
12.01.2019 r. kuchnia meksykańska

Szczegółowe informacje w REGULAMINIE i pod numerem telefonu 12 289-17-45

KUCHNIA FRANCUSKA

Znana na całym świecie, słynie z delikatności i wysublimowanych smaków. Bardzo smaczna choć czasem nieco skomplikowana. Bogata w rozmaite składniki, które wybierane są zawsze z najwyższą starannością. Obok takich przysmaków jak żabie udka czy ślimaki. Francja słynie również ze wspaniałej jakości bagietek, croissantów oraz różnorodnych serów.

Francuzi jedzą zwykle trzy posiłki w ciągu dnia: śniadanie składające się najczęściej ze słodkiego rogalika, bułeczki z masłem i dżemem oraz kawy, obiadu spożywanego zwykle pomiędzy godziną 12.00 a 14.00, mającego zazwyczaj formę lekkiego lunchu czyli sałatki, kanapki z serem czy mięsem, oraz kolacji.

Na kolację składają się trzy dania: przystawka, danie główne oraz deser. We Francji na przystawkę jada się sałatkę lub zupę. Danie główne to ryba lub mięso z sosem podawane z ziemniakami lub makaronem, warzywami i sałatką. Na deser we Francji podaje się creme brulee czy tartę jabłkową. Nierzadko również uwieńczeniem kolacji podawana jest deska serów.

Data: 17.11.2018
Godzina: 9:00
Miejsce: Kampus Wielicki - pracownia gastronomiczna
Cena: 60.00 zł

OFERTA

Powiat Wielicki Gmina Wieliczka Solne Miasto Wielickie Centrum Kultury