< |
Marzec 2024 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< |
Kwiecień 2024 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
< |
Maj 2024 | < |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Fantazjować można na różne sposoby, kulinarnie również. Przekonali się o tym uczestnicy warsztatów kulinarnych w Kampusie Wielickim, którzy zmierzyli się z tematem „Owocowe fantazje”. Wpływ na wybór menu miała nie tylko pora roku, ale także temperatura za oknem.
Dlatego kucharze z Bistro Kampus zaproponowali szaszłyki owocowe, domowe lody jogurtowe oraz koktajl mango z ananasem.
W pierwszym przypadku na tapetę poszły borówki, czerwone winogrona, kiwi, banany, mango oraz truskawki, które odpowiednio pokrojone zostały umieszczone na patyczkach.
Z kolei lody były wieloowocowe, bo do ich przygotowania wykorzystano maliny, truskawki oraz banany. Zmrożone owoce zostały poćwiartowane, a następnie wrzucone do miksera z dodatkiem miodu i jogurtu. Po wymieszaniu były gotowe do jedzenia, dlatego dzieci nie czekały na zaproszenie, tylko od razu przeszły do degustacji.
Na koniec był koktajl z mango i ananasa. Przepis na jego przygotowanie okazał się bardzo prosty. Owoce zostały zmiksowane w blenderze z zimnym mlekiem kokosowym, świeżo wyciśniętym sokiem z limonki oraz miodem.
Było jak zwykle bardzo smacznie.
OFERTA