PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Owocowe fantazje
21/06/2018

Fantazjować można na różne sposoby, kulinarnie również. Przekonali się o tym uczestnicy warsztatów kulinarnych w Kampusie Wielickim, którzy zmierzyli się z tematem „Owocowe fantazje”. Wpływ na wybór menu miała nie tylko pora roku, ale także temperatura za oknem.



Dlatego kucharze z Bistro Kampus zaproponowali szaszłyki owocowe, domowe lody jogurtowe oraz koktajl mango z ananasem.

W pierwszym przypadku na tapetę poszły borówki, czerwone winogrona, kiwi, banany, mango oraz truskawki, które odpowiednio pokrojone zostały umieszczone na patyczkach.

Z kolei lody były wieloowocowe, bo do ich przygotowania wykorzystano maliny, truskawki oraz banany. Zmrożone owoce zostały poćwiartowane, a następnie wrzucone do miksera z dodatkiem miodu i jogurtu. Po wymieszaniu były gotowe do jedzenia, dlatego dzieci nie czekały na zaproszenie, tylko od razu przeszły do degustacji.

Na koniec był koktajl z mango i ananasa. Przepis na jego przygotowanie okazał się bardzo prosty. Owoce zostały zmiksowane w blenderze z zimnym mlekiem kokosowym, świeżo wyciśniętym sokiem z limonki oraz miodem.

Było jak zwykle bardzo smacznie.








 
powrót

OFERTA

Powiat Wielicki Gmina Wieliczka Solne Miasto Wielickie Centrum Kultury