PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Świątecznie u kucharzy
29/12/2017

Po raz szósty w ogóle, po raz pierwszy Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników spotkało się na tradycyjnym opłatku w Wieliczce. Gospodarzem świątecznej biesiady było Bistro Kampus.



 - Staramy się organizować spotkania w różnych miejscach. Dzięki temu poznajemy je. Do tej pory znałem tylko pracującego tutaj Tomka Deczyńskiego. Dzisiaj moja wiedza na temat Bistro Kampus i jego możliwości jest znacznie większa – powiedział Marcin Polus, prezes Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników.

W świątecznym menu pojawiła się zupa grzybowa, karp pieczony na parze z kaszą kus kus i ziołowym omletem, tatar ze śledzia z pieczonymi burakami. Wspólnie z kucharzami Bistro Kampus przygotowali je Marcin Polus, Leszek Kawa oraz Robert Żmuda. Smakowały wybornie, a biesiadnicy nie szczędzili słów uznania. Nic dziwnego, w końcu wyszły spod ręki znanych mistrzów kucharskich.

Wśród zgromadzonych gości pojawiły się legendy fachu kucharza i cukiernika. Byli obecni ludzie wspierający SMKiC. Lokalne środowisko reprezentowali starosta wielicki Jacek Juszkiewicz, prezes zarządu spółki Powiatowy Park Rozwoju Michał Roehlich, dyrektor Powiatowego Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego Maciej Filiciak oraz nauczycielka tej szkoły Anna Szczucińska.

Było świątecznie i bardzo smacznie. Jak to u mistrzów kucharskich bywa.








 
powrót

OFERTA

Powiat Wielicki Gmina Wieliczka Solne Miasto Wielickie Centrum Kultury