PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

STUDIO DOBREGO SMAKU - KUCHNIA AMERYKAŃSKA

Zapraszamy do Studia Dobrego Smaku na zajęcia kulinarne dla dzieci,
w sobotę 23 marca 2019 r. na godz. 8.30 dzieci w wieku 7-12 lat,

Tym razem na warsztatach poznamy kuchnię amerykańską.



Kuchnia amerykańska stanowi swoistą mieszankę kultur a co za tym idzie smaków, zapachów i aromatów z całego świata. Nie opuszczając granic USA można uraczyć się zarówno daniami francuskimi, włoskimi, chińskimi a także żydowskimi, afrykańskimi czy też skandynawskimi.

Jednak są też potrawy typowe dla kuchni amerykańskiej. Do takich dań należą steki, odpowiednio przygotowane, podawane najczęściej z ketchupem lub sosem bearneńskim a także ugotowaną do miękkości kukurydzą lub pieczonymi ziemniakami.
Ziemniaki goszczą na amerykańskich stołach pod różnymi postaciami, jako puree, zupa krem z boczkiem
i cebulą lub jako frytki.

Tradycyjne amerykańskie frytki są duże, grube i złociste. Obok frytek należy wymienić najbardziej popularne amerykańskie potrawy takie jak hot-dog, hamburger, buffalo, buffalo wings, brownies, apple pie, chicken pot-pie, banana bread, cornbread, cheeseburger, corn dog, fudge, goetta, grilled pizza.

ZAPISY PANEL KLIENTA

Data: 23.03.2019
Godzina: 8.30
Miejsce: Kampus Wielicki - pracownia gastronomiczna
Cena: 60.00 zł

OFERTA

Powiat Wielicki Gmina Wieliczka Solne Miasto Wielickie Centrum Kultury