PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

KUCHNIA GRECKA NA BIS

W związku z dużym zainteresowaniem warsztatami kulinarnymi dla dzieci, zapraszamy na dodatkowe zajęcia:
23 lutego - kuchnia grecka,
23 marca - kuchnia amerykańska,
6 kwietnia - kuchnia portugalska,
11 maja - kuchnia azjatycka,
8 czerwca - letnie desery.

Kuchnia grecka ma bardzo bogatą tradycję. Możemy odnaleźć w niej wpływy włoskie, tureckie, bałkańskie i europejskie. Jest bardzo prosta i obfituje w dużą ilość warzyw takich jak bakłażany, oliwki, cukinie i szpinak.

W daniach greckich bardzo często pojawiają się ryby, spożywa się je na wiele sposobów, od smażonych po suszone na słońcu. Nie może również zabraknąć serów owczych, kozich czy słynnej fety. Nieodzownym elementem kuchni greckiej jest oliwa z oliwek, dodawana niemalże do każdej potrawy, najbardziej popularne to mousaka, sałatka grecka, faszerowana papryka i placki z cukinii.

zapisy PANEL KLIENTA

Data: 23.02.2019
Godzina: 8.30
Miejsce: Kampus Wielicki - pracownia gastronomiczna
Cena: 60.00 zł

OFERTA

Powiat Wielicki Gmina Wieliczka Solne Miasto Wielickie Centrum Kultury