< |
Maj 2024 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
< |
Czerwiec 2024 | > |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
< |
Lipiec 2024 | < |
Pn | Wt | Śr | Cz | Pt | Sb | Nd | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Nowe zasady zbiorowego żywienia zawarte w rozporządzeniu ministra zdrowia z 26 sierpnia 2015 roku dotyczące ograniczeń w technikach gotowania oraz zmian w sposobie żywienia były tematem seminarium zorganizowanego w Kampusie Wielickim.
Wzięli w nim udział przedstawiciele placówek budżetowych odpowiedzialnych za gastronomie w szkołach i przedszkolach.
Spotkanie podzielone było na dwie części. W pierwszej zostały szczegółowo omówione przez specjalistę z SANEPID wymogi wynikające z rozporządzenia ministra zdrowia.
W drugiej szef kuchni Rational Dariusz Radwański przybliżył nowoczesne centrale samogotujące. Zarówno część teoretyczna, jak i praktyczna miały na celu prezentacje rozwiązań problemów występujących w codziennej pracy w kuchni.
OFERTA