PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

PnWtŚrCzPtSbNd

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Kuchnia w stylu fit
28/10/2015

Zdrowy styl życia i bycie „fit” osiągnęły popularność wśród ludzi świadomie odżywiających się. Jednak nie wszyscy wiedzą, co to znaczy i czym to się dosłownie je. Dlatego mistrz kucharski Aleksander Wnęk postanowił przybliżyć ten temat podczas warsztatów kulinarnych organizowanych w Kampusie Wielickim.



Hitem spotkania okazały się przystawki carpaccio z buraków z chipsami z jarmużu.
Wyborny smak miała przygotowana także z buraków zupa krem z dodatkiem mleka
kokosowego i imbiru.

Ponadto przyrządzono muffiny warzywne z łososiem oraz mule z salsą jarzynową.
Do tego seviche z dorsza i bliny gryczane z guacamole.
Na deser podano racuchy z dyni z bogatą w witaminy żurawiną oraz pożywne ciastka owsiane.

Dla kontrastu kolejne warsztaty kulinarne zdominują mięsa i sosy. Informacje i zapisy wkrótce.








 
powrót

OFERTA

Powiat Wielicki Gmina Wieliczka Solne Miasto Wielickie Centrum Kultury